چکیده: در نظام آموزشی کارآمد، عناصر مختلف اعم از برنامه و مواد درسی، یادگیرندهها، معلم، وسایل آموزشی، فضا و تجهیزات، بودجه و اعتبارات با یکدیگر تأثیر متقابل دارند تا دستیابی به هدفهای مورد نظر را امکانپذیر سازند. پس لازم است هر یک از عناصر از کیفیت و کارآمدی لازم برخوردار باشند. در این میان «معلم بهعنوان کارشناس یادگیری اثربخش» مهمترین نقش را در فراهمسازی شرایط مناسب برای یادگیری ایفا مینماید و باید صلاحیتهای لازم را برای انجام چنین نقشی در نظام آموزشی دارا باشد. هدف این پژوهش، شناسایی راههای عملی توسعه حرفهای معلمان در کشورهای توسعهیافته و ارائه پیشنهاد برای ارتقا حرفهای معلمان در دانشگاه فرهنگیان است. روش مطالعه، تحلیلی– توصیفی بوده و بر تحلیل یافتههای تحقیقات مرتبط و اسناد معتبر در باب این موضوع تأکید داشته است. اطلاعات مورد نیاز آن از طریق اسناد و مدارک کتابخانهای و گزارشهای تحقیقی و جستجو در شبکه جهانی اینترنت گردآوری شده است. یافتهها علاوه بر بحث درباره توسعه حرفهای معلمان و تربیت معلم حرفهای در گستره آموزش و پرورش نوین، بر ضرورت توجه به آنها در دانشگاه فرهنگیان بهمنظور برنامهریزیهای آتی خاطرنشان میکند.
خروشی, پوران. (1394). راهکارهای توسعه حرفهای معلمان در کشورهای توسعهیافته با تأکید بر ضرورت توجه به آن در دانشگاه فرهنگیان. نظریه و عمل در تربیت معلمان, 1(1), 53-66.
MLA
پوران خروشی. "راهکارهای توسعه حرفهای معلمان در کشورهای توسعهیافته با تأکید بر ضرورت توجه به آن در دانشگاه فرهنگیان", نظریه و عمل در تربیت معلمان, 1, 1, 1394, 53-66.
HARVARD
خروشی, پوران. (1394). 'راهکارهای توسعه حرفهای معلمان در کشورهای توسعهیافته با تأکید بر ضرورت توجه به آن در دانشگاه فرهنگیان', نظریه و عمل در تربیت معلمان, 1(1), pp. 53-66.
VANCOUVER
خروشی, پوران. راهکارهای توسعه حرفهای معلمان در کشورهای توسعهیافته با تأکید بر ضرورت توجه به آن در دانشگاه فرهنگیان. نظریه و عمل در تربیت معلمان, 1394; 1(1): 53-66.